BIO

dav

Anna Pantinat (Barcelona, 1977) és artista escènica i autora de Construcció de la Nit (Ed. Fonoll), De sobte, un Estiu (LaBreu) i Qui no s’anomena (Món de Llibres). Canta, toca el teclat, el theremin i compon a Pentina’t Lula.

Formada al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, aviat s’interessà per altres disciplines artístiques. Estudia teatre  i participa com a creadora i intèrpret en diverses companyies underground. També actua en alguns curtmetratges. Musicalment, col·labora tocant i component amb el teclat, el theremin o el trombó de vares en grups d’estils molt diversos, que van des de la Circus Music fins al Synth-punk. Actualment està al capdavant de Pentina’t Lula.

L’estiu de 2012 publica un recull de poemes al llibre Mar a Rems i el seu poemari traduït al castellà De repente, un verano. Posteriorment rep el premi Ventura Gassol per De sobte, un estiu  i l’any següent,  Construcció de la Nit, guanya el Joan Duch de Juneda. Apareix a les antologies Generació (H)original , Mig segle de poesia catalana del maig del 68 al 2018 i 1-0, trenta poetes per la llibertat El seu poema Els Déus de l’Olimp tenen casa a Cadaqués, és triat com un dels millors de l’any durant els Jocs Florals de Barcelona del 2015. El 2018 rep el Ciutat de Manacor amb Qui no s’anomena 

Ha presentat  De sobte, un estiu i Construcció de la nit a nombrosos recitals i concerts en format lectura o amb la seva banda, Pentina’t Lula. També  ha col·laborat a Gent Normal, Cabaret ElèctricRevista de letras de La Vanguardia parlant de literatura i llibres.

Les seves propostes s’han pogut veure en festivals com LEMEmbarra’t, Poesia i +, i a la Setmana de la Poesia de Barcelona amb el Projecte En Residència, a l’Exploding Fest Col·labora habitualment amb altres artistes i en presentacions de llibres.

13717434_1057563000998755_1500511161975715582_o.jpg

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: