BIO

 

 

dav

Anna Pantinat (Barcelona, 1977) és artista escènica i autora de Construcció de la Nit i De sobte, un Estiu. Canta, toca el teclat, el theremin i composa a Pentina’t Lula i també col·labora a Gent Normal, Cabaret ElèctricRevista de letras de La Vanguardia parlant de literatura i llibres. Coordina, amb Daniel Ardura, el segell discogràfic Repetidor Disc.

Formada al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, aviat s’interessà per altres disciplines artístiques. Estudia teatre a Eòlia, a Berty Tobías i a El Timbal, i participa com a creadora i intèrpret en companyies que estrenen espectacles a La Paloma, Almazen, el Mercat de les Flors i Teatreneu. Actua en alguns curtmetratges com  Amigos para siempre, guardonat amb diversos premis. Musicalment, col·labora tocant el teclat, el theremin o el trombó de vares en grups com Passatge Insòlit, Cabaret Manson, Daniel Sáez i els fabricants i Cruceros Perfidia. Actualment està al capdavant de Pentina’t Lula.

L’estiu de 2012 va publicar un recull de poemes al llibre Mar a Rems i el seu poemari traduït al castellà De repente, un verano. Posteriorment rep el premi Ventura Gassol per De sobte, un estiu (publicat el 2014 per LaBreu Edicions) i l’any següent  Construcció de la Nit, que guanyà el Joan Duch de Juneda.

Darrerament ha presentant  De sobte, un estiu i Construcció de la nit a nombrosos recitals i concerts en format lectura però també amb la seva banda, Pentina’t Lula. El seu poema Els Déus de l’Olimp tenen casa a Cadaqués, és triat com un dels millors de l’any durant els Jocs Florals de Barcelona del 2015. Així mateix ha participat en els festivals LEMEmbarra’t, Poesia i +, entre d’altres, així com algunes actuacions televisives a Tria 33.

13717434_1057563000998755_1500511161975715582_o.jpg

 

 

Anuncis