Estenc la mà perquè els murs es desbridin. Homenatge a Felícia Fuster

Més de quaranta persones van assistir a la taula rodona sobre l’obra poètica de Felícia Fuster amb Mireia Calafell, Jordi Marrugat, Anna Pantinat, Vinyet Panyella, Aina Torres i Ester Xargay, celebrada a l’Institut d’Estudis Catalans dijous 7 de juny de 2021. 

Recupera l’acte en fotografies

Amb motiu de l’Any Felícia Fuster, l’AELC va organitzar una trobada per parlar de l’obra de l’autora i per recordar els seus versos. Coordinat per Anna Pantinat, vocal de l’Associació, l’acte va començar amb un repàs a la biografia de l’autora que va fer Aina Torres, parant atenció a l’exili, els viatges, la identitat col·lectiva i de la influència dels territoris en la seva trajectòria. Després va ser el torn d’Ester Xargay, que va centrar la seva intervenció en les correspondències i porositats de l’obra visual i literària de Felícia Fuster. Jordi Marrugat va explicar amb exemples concrets el pes visual de la poesia de l’autora i les «passarel·les» i «postals», formes específiques de la seva obra literària. La darrera contribució la va fer Vinyet Panyella, parlant de la recerca de la pròpia identitat a través de la mirada endins i la (de)construcció de la personalitat poètica. 

Durant l’acte Mireia Calafell va recitar poemes de Felícia Fuster dels llibres Sorra de temps absentI encara i Aquelles cordes del vent. L’acte es va cloure amb la lectura del poema «No em despulleu».

Felícia Fuster (Barcelona, 1921 – París, 2012) escriptora, pintora i traductora. És una de les veus més singulars de la literatura catalana contemporània, potser pel fet d’haver-se donat a conèixer tard, als anys vuitanta, i de viure lluny del món literari català. Instal·lada a París des dels anys cinquanta, es caracteritza per una forta personalitat —ella mateixa s’ha definit com la dona faber— i l’afany de llibertat que ha desenvolupat en tots els àmbits de la seva vida i que es manifesta tant en la seva obra literària com pictòrica.

Advertisement

Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: