Speed dating literari per boicotejar el dia de Sant Valentí

Speed dating literari per boicotejar el dia de Sant Valentí

15.02.2017

No ens agrada Sant Valentí. Els 2×1 de bombons als supermercats, els nous conjunts de llenceria als aparadors, els globus en forma de cor pels restaurants, els anuncis d’escapades romàntiques… N’estem farts. El nostre Sant dels enamorats és en Jordi. És per això que el grup de llibreries independents “Bestiari” ha decidit boicotejar el 14 de febrer amb una festa pre i pro Sant Jordi: un “speed dating” literari.

El 300 del Born (El Born CCM), l’espai gastronòmic de Moritz, ha acollit diferents cites ràpides de 5 minuts per compartir passions literàries, autors preferits, llibres que han marcat la nostra vida, i sí, per què no?, per conèixer algú especial. A més, ha sigut una oportunitat per preparar la tria personal de llibres i arribar al 23 d’abril, el nostre dia dels enamorats, com cal.

Només feia falta enganxar-te el nom al pit i triar un gomet: el de color vermell indicava que només assisties a l’speed dating per parlar de lectura; el verd, que tenies ganes de compartir gustos literaris i alguna cosa més… i el groc indicava que no ho tenies clar, que “un amic t’ha entabanat per venir”. A més a més, els organitzadors han donat un qüestionari orientatiu per no quedar-se en blanc en plena cita. Un cop passats els 5 minuts, calia canviar de taula per conèixer una altra persona. Entre els assistents hi havia 3 escriptors: Sebastià Portell, Anna Pantinat i Ester Andorrà.

Llum tènue, rams de flors a les taules,  música a càrrec de “Xip & Xic”… I tot acompanyat d’una cerveseta Moritz. Un noi llegint fragments del seu llibre preferit i la noia escoltant-lo atentament. Una noia avisant tímidament la seva cita que li ha quedat espuma de cervesa al llavi… N’hi havia alguns de nerviosos que no s’atrevien a mirar als ulls de la seva parella, d’altres de més experts que ni es miraven el qüestionari, i molts s’apuntaven les recomanacions literàries de l’altre en un paper. Cap d’ells volia aixecar-se i canviar de taula passats els 5 minuts.

És la primera vegada que s’ha organitzat un speed dating literari el 14 de febrer, el dia de Sant Valentí. Després de l’èxit obtingut, expliquen els organitzadors, pensen muntar-ne un cada any. Menys bombons en forma de cor i més lectura!


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: