DevoraLletres als Tallers Europa

DevoraLletres als Tallers Europa

19.04.2018

La primera edició del Festival DevoraLletres se celebra el proper dissabte 21 d’abril de 2018 a Barcelona amb una proposta literària única. D’entrada gratuïta i obert a tots els públics, arrencarà a les 16h i s’allargarà fins a les 22h als antics Tallers Europa (C/Joan d’Àustria 86, Barcelona), una nau industrial recuperada del barri del Poblenou de Barcelona per l’infatigable dinamitzador cultural Max Porta.

L’objectiu és donar el tret de sortida a un Sant Jordi on cada vegada és més insòlit trobar apostes literàries arriscades. El DevoraLletres és un espai obert on diferents actors del circuït de les lletres tenen la possibilitat de fer una proposta alternativa. Els assistents al Festival d’enguany tindran l’oportunitat de conèixer les novetats literàries més atractives fora del circuït dels 10 més venuts i rebre assessorament personalitzat, a banda de tenir una experiència poètica i gastronòmica única.

El DevoraLletres promou per primera vegada una consulta clínica liderada pels crítics literaris Andreu Gomila i Sebastià Portell, responsables de la secció de llibres de la revista Time Out. Els ‘malalts’ de la lectura podran expressar el seu cas, per després rebre una prescripció literària personalitzada enfocada a apostes editorials independents.

Aquests ‘pacients’ podran bescanviar les seves receptes al Mercat de llibres, on la llibreria On the Road posarà els seus boticaris, i l’editorial Libros del Zorro Rojo, guanyadora de diversos premis europeus com a millor editorial independent, posarà el seu catàleg de llibres de culte il·lustrats a l’abast dels assistents. El Mercat compta també amb la presència d’edicions LaBreu (poesia), Chandal (fanzines internacionals) i el taller de ‘letterpress’ de L’Anacrònica. 

El col·lectiu nyamnyam (format per Iñaki Alvarez i Ariadna Rodriguez) té com a objectiu promoure la creació, la reflexió i l’intercanvi cultural, creant estratègies de participació i interacció per respondre a la necessitat de compartir coneixement. Fomenten la relació entre les diverses formes d’art i el menjar com a element vehicular per crear situacions que ajudin a dinamitzar i crear noves maneres de relació i contacte entre el teixit social.

Durant aquestes hores, l’espai dels Tallers Europa estarà ocupat per antigues furgonetes que acolliran desenes de micro-recitals poètics i performances de ‘spoken word’ per a un màxim de cinc passatgers. Aquest format dona peu a una connexió íntima entre l’audiència i els poetes amb la duració d’un trajecte curt. Eduard Escoffet coordina l’espai poètic amb ‘performances’ de Spoken Word de la mà d’autores com Alba Rihe, Miriam Cano o Carolina Olivares, i recitals a càrrec d’Anna Pantinat, Joan Vigó i el mateix Escoffet. 

Advertisement

Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: